tisdag 11 oktober 2011

ososciala demokrater vägrar mingla i tv-studio

Det finns en sång med titeln 'Punching Myself In The Face, Repeatedly, Publicly'. Den brukar jag lyssna på när jag vaknar på morgonen, som ett slags soundtrack till föregående dag. Hade det socialdemokratiska partiet haft en gemensam spotify hade jag skickat den låten till dom, som en gåva från mig till alla S:are som gillar att ha något att relatera till. 


Det hade varit lätt att begränsa denna låtrekommendation till Håkan Juholt enbart eftersom han gjort offentligt förödmjukande av sig själv till lite av sin paradgren (se tex. budgeten, bidragsfiffel, valfri gång han uttalar sig om något annat än skolfrågor) Men det finns som bekant en till socialdemokrat som förödmjukar sig själv varje gång han öppnar munnen, Håkan Juholts partner-in-mustasch Illmar Reepalu, kommunstyrelseordförande i Malmö samt Sveriges största enskilda uttalare av antisemitiska åsikter efter flashback. Nu har han kommit med ett genialiskt förslag (eller pissuselt, värdelöst och sunkigt förslag enl. fullmäktigeledamoten Markus Blomberg (S) och många med honom)  att invandrare ska få ett 'temporärt medborgarskap' som ska kunna dras in, för att 'minska den organiserade brottsligheten'  och göra Malmö till ett 'skönt och mysigt ställe att hänga på under nattetid' typ. (logiken?) 


Detta i samma veva som Socialdemokraterna visar civilkurage (?) genom att vägra ställa upp i svt:s partiledardebatt eftersom att Jimmie Åkesson skulle 'stå  i närheten av dom'.  En mer konsekvent hållning till detta med främligsfientlighet skulle kanske kunna vara att låta bli att föra SD:s politik istället för att tjafsa om placeringen i en tv-studio. (om inte deras vägran att stå i närheten av jimmie åkesson egentligen handlar om hans viktuppgång, vem vill stå nära ett fetto? det kanske smittar? har full förståelse isf) En konsekvent hållning skulle också kunna vara att sparka ut Illmar Reepalu ur partiet?


så: Håkan juholt: sluta slå dig själv i ansiktet, upprepade gånger, offentligt. Illmar Reepalu: Sluta slå dig själv i ansiktet, upprepade gånger, offentligt. Sparka istället dig själv i ansiktet, upprepade gånger, men helst inte offentligt. Eller låt någon annan göra det. mig kvittar det. 


(obs. vill bara ha sagt att det inte finns någon anledning att leta upp och lyssna på låten, den är rätt dålig)


/Hannah

1 kommentar: